Forum » Forum ogólne » Ogłoszenia » Msza Trydencka | |
| Autor | Wiadomość |
|
Nicolas Gomez Davila dołączył/a: 2008-09-01 postów: 3 |
Wysłany: 2008-09-01 20:58Msza Trydencka kubajakub napisał/a: Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus i Maryja zawsze Dziewica!!!Witam kubajakub! Jestem miłośnikiem Klasycznego Rytu Rzymskiego czyli tzw. Mszy trydenckiej czyli Mszy Wszechczasów. Poszukuję wszelkich informacji i kontaktu z osobami rozkochanymi w tym Rycie na terenie Zielonej Góry i okolic. Poszukujemy Kapłana , który by potrafił lub był w stanie ofiarować siebie i nauczyć dla wiernych tego Rytu ( oczywiście u nas w Zielonej Górze lub najbliższej okolicy)Perspektywa dojazdu na KRR do Poznania nie wchodzi w grę. Potrzebna jest odwaga i pomoc wszystkich wiernych! Prosimy o pomoc! Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus i Maryja zawsze Dziewica!!! Dołączam się do pytania Pana kubajakub.Mam jeszcze jedno pytanie słyszałem ,że gdzieś w ZG był odprawiony NOM po łacinie?Czy to prawda i czy ktoś wie jeśli nadal jest odprawiany gdzie i w jakich godzinach? |
|
Broda administrator dołączył/a: 2006-10-01 postów: 11 skąd: Zielona Góra |
Wysłany: 2008-10-14 09:01 Z tego co wiem do odprawiania takiej Mszy jest przygotowany jeden z księży, który jest aktualnie pracownikiem kurii. Niestety nie pamiętam nazwiska. Ale proponuję zadzwonić do kurii i zapytać czy jest taka możliwość. A jak się już dowiecie to napiszcie o tym tutaj |
Forum » Forum ogólne » Ogłoszenia » Msza Trydencka | |