Forum » Forum ogólne » O wszystkim » jak ratować ofiary ustawień rodzinnych wg. bertta helingera | |
| Autor | Wiadomość |
|
zatroskani dołączył/a: 2008-12-08 postów: 1 |
Wysłany: 2008-12-08 20:37jak ratować ofiary ustawień rodzinnych wg. bertta helingera nie wiem do kogo się zwrócić o pomoc . Ostatnio powszechnie stosowane przez psychologów terapie rodzinne wg bertta helingera robią olbrzmią krzywdę jej uczestnikom.Ten problem dotknął naszej rodziny a ściślej naszego dziecka.Totalne spustoszenie w psychice ,oderwanie od rodziny,wrogość do wszystkich kto ma inne zdanie - to efekty terapii.Mamy wrażenie że jest to rodzaj sekty. |
|
Broda administrator dołączył/a: 2006-10-01 postów: 11 skąd: Zielona Góra |
Wysłany: 2008-12-21 18:39 Z tego co na szybko sprawdziłem w internecie to w istocie jakiś szarlatan. Nawet Wikipedia go nie oszczędza. Tu jest więcej na ten temat: http://forumhumanitas.ipbhost.com/index.php?showtopic=357 Tak sobie też myślę, że szatan całkiem dobrze sobie radzi, ludzie już uwierzyli, że go nie ma, hołdują zasadzie "róbcie na co macie ochotę", świat ma coraz mniej autorytetów, odzieramy z godności wszystko co się da (śmierć na żywo w TV itp), nie ma już tabu, nie ma sacrum, wszystko można kupić. Jak dla mnie przedostatni bastion to rodzina. I teraz ostro się za nią bierze. Zaczyna się od tego, żeby odebrać rodzinie charakter: matka, ojciec i dzieci a w to miejsce wstawić partnerzy i ew. dzieci, małżeństwa gejów, adopcje dzieci przez gejów, chore zakazy (np. w jednym ze szpitali bodajże w Szwecji) używania słów "mama" i "tata" bo może to urażać uczucia dzieci, którymi "opiekują" się osoby ze związków homoseksualnych, zamiast tego zaleca się używać słów: "opiekun"... Do tego terapie takich osób jak szaleniec opisany powyżej. Jeśli szatan zniszczy rodzinę, to dorastające pokolenie dzieci będzie bezsilne, odarte z dobrych przykładów, odarte z moralności, miłości, wychowane na egoistów. Może to trochę czarnowidztwo, ale róbmy co możemy aby ratować rodziny. Wlewajmy w nie tyle miłości ile się da, a źródłem miłości jest tylko Bóg. |
Forum » Forum ogólne » O wszystkim » jak ratować ofiary ustawień rodzinnych wg. bertta helingera | |